FAQ

Meest gestelde vragen en antwoorden voor artiesten
Rechten muziek

Nee zeker niet! Door je muziek te delen met EXID, geef je toestemming om het nummer te verkopen, er een voorbeeldmontage van te maken en dit te gebruiken als content op onze eigen kanalen.

De koper kan EXID hier altijd over contacteren, zodat de eindbeslissing en verdere afspraken gemaakt kunnen worden met en door de artiest.

Wanneer je dit zelf ziet gebeuren, is het belangrijk dat je EXID zo snel mogelijk op de hoogte brengt met het nodige bewijsmateriaal. Zo kunnen er verdere stappen met onze juridische partner genomen worden.

Moest zo een voorval  door EXID opgemerkt worden, ondernemen we zelf actie en brengen we je op de hoogte.

Helaas niet. Wij kunnen enkel muziek gebruiken waarvan jij de volledige rechten in handen hebt.

Ja dit is zeker mogelijk maar je moet hier wel rekening houden dat jij zelf moet instaan voor betalingen aan Sabam van de rechten van de oorspronkelijke auteur.

Dat kan, je moet hier wel rekening houden met het feit dat wanneer iemand jouw nummer koopt voor in een video, hier al de vergoeding in zit die je normaal via Sabam zou ontvangen. Het is dan het meest correct dat de auteur de betreffende werken niet aangeeft bij Sabam.

Contacteer ons gerust bij eventuele vragen hierover: music@exidofficial.com

De artiest

In de eerste plaats is het voor ons belangrijk dat jij als artiest meer gehoord wordt en hier in ruil correct voor betaald wordt en de waardering krijgt die je verdient. EXID zet zich in om voor elke muzikant een brug te zijn naar nieuwe potentiële fans die je anders niet zou bereiken.

Om zo uiteindelijk meer naam te maken, al is het hiervoor ook wel belangrijk dat je ook op andere kanalen te horen bent om zo een omnichannel te creëren met jouw muziek. 

Dit kan, je hebt maar één persoon nodig voor een account aan te maken.

Financieel

Dit is geheel afhankelijk van de duur van de videomontage. Op deze pagina vind je een tabel waarop je kan zien hoeveel je kan verdienen. De vergoeding voor jouw muziek start vanaf €0,5 en stijgt naargelang de duur van de muziek.

Van zodra er een montage gemaakt is op jouw muziek, is deze klaar voor verkoop. Aangezien EXID zich nog in de beginfase bevindt, is er nog niet genoeg data om een correcte wachttijd af te leiden. 

Het is de bedoeling om jouw muziek te gebruiken bij videomontages. Deze kunnen dan later op social media of gelijkaardige platformen gedeeld worden. De muziek kan enkel dienen voor deze montages, klanten kunnen ze niet voor andere doeleinden gebruiken. Hier wordt dan een deel of je volledig nummer voor gebruikt. Vervolgens krijg jij jouw vergoeding maandelijks.

Je krijgt bij de start van iedere nieuwe maand een overzicht van je verkopen van de maand ervoor. Indien iemand jouw muziek kocht, anders zal je voorlopig ook geen overzicht ontvangen.

Ofwel is dit vertraagt door een menselijke factor anders komt dit door dat er momenteel nog niets van jouw muziek verkocht is. Moest je toch twijfelen kijken we het met plezier voor jou na.

EXID is momenteel gratis voor artiesten. EXID verdient geld door de verkoop van de muziek in combinatie met de voorgemonteerde montage op de muziek van de artiest.

EXID

EXID verkoopt voorgemonteerde video montages op muziek van artiesten. Zodat iedereen zonder tijd of skills toch simpel een professionele video kan maken.

De muziek wordt hierna door onze videograven gedownload om er een voorbeeld montage van te maken. Zodra deze klaar is wordt jouw muziek samen met deze template te koop aangeboden.

Jouw vraag niet gevonden? Je kan altijd nog terecht via: music@exidofficial.com

Artiest inloggen

Artiest registreren

Wachtwoord vergeten