5 Cruciale elementen
om foto's en video's
te verzamelen met
een QR-Code

door Jeroen Olaerts

Foto’s en video’s verzamelen van gasten kan een hele uitdaging zijn. Er zijn verschillende mogelijkheden om het probleem op te lossen, maar ook om nieuwe problemen te creëren. Unieke evenementen gebeuren vaak maar één keer in je leven, dus het is van belang om deze te koesteren zodat je deze later nog met anderen kan delen.

Je maakt misschien gebruik van een fotograaf of videograaf, maar ondertussen gebeurt er ook van alles rondom dat door de gasten wordt vastgelegd.

Het is dan ook de bedoeling om al jouw herinneringen makkelijk te verzamelen en bij te houden, zodat je deze altijd terug kan bekijken en tonen aan nieuwe mensen in je leven. Herinneringen zijn nu eenmaal cruciaal in ons leven en een groot deel van wie we zijn als persoon.

Om je te helpen bij het efficiënt verzamelen van foto’s en video’s met QR-codes, hebben we vijf cruciale elementen op een rij gezet die je niet mag missen.

1. Laagdrempelig

Het is belangrijk dat een QR-code galerij laagdrempelig is, zodat je gasten gemakkelijk beelden kunnen uploaden zonder complexe stappen te doorlopen. Doordat het gebruik van een QR-code galerij eenvoudig is, verzamel je maximaal alle foto’s en video’s die gemaakt zijn, waardoor er niets verloren gaat. Het zorgt ervoor dat het toevoegen van beelden snel kan gebeuren zonder veel tijd te verliezen of frustraties. Je wilt natuurlijk niets missen op een evenement.

2. Beeldkwaliteit

Veel mensen gebruiken vandaag de dag WhatsApp of andere chatapps om foto’s en video’s te verzamelen. Het grootste probleem hiermee is dat de beelden een groot deel van hun kwaliteit verliezen. Voor unieke momenten is dit zonde, want er zijn geen manieren om de verloren kwaliteit terug te halen. Als deze foto’s en video’s belangrijk voor je zijn, is het dus essentieel om hierop te letten. Het zou pijnlijk zijn om later te beseffen dat kostbare herinneringen onherstelbaar beschadigd zijn. Met een QR-code galerij kun je de originele kwaliteit behouden, zodat je deze beelden kan herbeleven en delen, nu en in de toekomst.

3. Controle, privacy en veiligheid

Foto’s en video’s verzamelen is niet zonder gevolgen. In een openbare galerij is een foto of video snel gedeeld. Een zatte nonkel of tante die het lot van jullie sfeer tart, is iets dat altijd kan gebeuren. Het is dan ook belangrijk dat je te allen tijde de controle hebt over wie wat kan zien. Zo kan je gênante situaties, maar vooral ook ruzies vermijden.

Wanneer je galerij voor iedereen toegankelijk, zorg er dan voor dat je in orde bent met de huidige privacyregels. Wanneer anderen hun beelden voor iedereen zichtbaar zijn, moet je ervoor zorgen dat je voldoet aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dit houdt in dat je duidelijk communiceert hoe de beelden worden gebruikt, wie toegang heeft en welke rechten de deelnemers hebben. Dit helpt niet alleen om in theorie juridische problemen te voorkomen. Het zorgt er vooral voor dat je gasten zich comfortabel voelen bij het delen van hun persoonlijke herinneringen als iedereen deze kan downloaden. Eens beelden gekopieerd raken, hou je deze nog moeilijk van het internet.

Better safe than sorry, kies dan een privé galerij. Download de beelden na jouw evenement, bewaar de originele files op een veilige plaats en filter ze uit. Hierna kan je nog zien welke beelden je deelt en met wie.

4. Communicatie

Het is belangrijk dat je de QR-code presenteert met een korte tekst of uitleg zodat je gasten weten wat er van hen verwacht wordt. Op hoe meer plaatsen je de QR-code laat zien, hoe meer mensen deze zullen opmerken en actie ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan een groot bord bij de ingang, de QR-code projecteren op een scherm, tafelkaartjes met de QR-code, of zelfs kleine flyers. Goede communicatie zorgt ervoor dat iedereen op de hoogte is en gemakkelijk kan bijdragen aan het verzamelen van foto’s en video’s.

5. Opslagcapaciteit

Zorg ervoor dat de gekozen service voldoende opslagruimte biedt voor alle foto’s en video’s die je wil verzamelen. Het is belangrijk om de limieten van de dienst te controleren en te overwegen hoeveel gasten zullen bijdragen aan de galerij. Bij grote evenementen zoals bruiloften kunnen er honderden foto’s en video’s worden gemaakt, dus je hebt een dienst nodig die deze hoeveelheid aankan zonder kwaliteitsverlies of beperkingen. Denk ook aan de toekomst: je wil niet dat je opslagruimte snel vol raakt, wat kan leiden tot extra kosten of het verlies van waardevolle herinneringen. Kies daarom een dienst die flexibele en ruime opslagopties biedt, zodat je altijd voldoende ruimte hebt om alle momenten te bewaren die belangrijk zijn voor jou en je gasten.

Vermijd tools waarbij je moet bijbetalen voor het downloaden in originele kwaliteit of waar je moet aangeven hoe groot je evenement is, omdat deze vaak achterliggende limieten hebben die niet transparant gecommuniceerd worden. Hierdoor heb je geen duidelijk zicht op waar je staat en loop je het risico onverwachte kosten te maken.

Deze vijf factoren zijn cruciaal bij het kiezen van de juiste QR-code galerij voor je evenement. Ik begrijp dat je veel aan je hoofd hebt bij het plannen van jouw speciale gelegenheid.  Geen zorgen, ik help je graag verder

Ontwerp zonder titel (11)

Hallo, ik ben Jeroen Olaerts en ik ben al heel mijn leven gepassioneerd door het verzamelen van herinneringen.

Verloren beelden van favoriete momenten zijn pijnlijk.

We maken zoveel herinneringen, maar ondanks alle smartphones hebben we vaak geen kwaliteitsvolle beelden als deze momenten voorbij zijn.

Met EXID focussen we op het verzamelen en koesteren van herinneringen. Ons doel is om het zo gemakkelijk mogelijk te maken om deze momenten te bewaren. Hierdoor kun je later bijvoorbeeld zonder problemen een grote afdruk maken van een foto.

Gemakkelijk

Eenvoudig foto's en video's uploaden. Snel en moeiteloos, zonder de noodzaak voor ingewikkelde stappen of meerdere apps.

Kwaliteit

De QR-code galerij behoudt de originele kwaliteit van foto's en video's zodat je er later altijd nog mee aan de slag kan.

Veiligheid

Jij hebt de controle over de foto's en video's. Gasten kunnen zich volledig comfortabel voelen bij het delen van hun persoonlijke beelden.

"Simpel en duidelijk
in gebruik"

Met de QR-code galerij hebben we de foto’s en video’s kunnen verzamelen voor een aftermovie. Met één klik alle bestanden kunnen afhalen. Simpel en duidelijk in gebruik.

Kenny

"Echt super makkelijk
en fijn om te zien"

Wat een succes! Zowel het aanmaken van het album waar de foto’s inkomen als de foto’s uploaden gaat enorm makkelijk. Geen app nodig, gewoon rechtstreeks via de browser van je gsm uploaden. Echt super makkelijk en fijn om te zien hoe onze gasten ons feest beleefd hebben.

Karen

"toegankelijk voor iedereen"

Zeer leuke ervaring! Makkelijk en toegankelijk voor iedereen. Leuke momentopnames die makkelijk te downloaden zijn.

Shqipe

Hoe de
QR-code galerij
werkt

Stap 1: Een naam voor jullie gebeurtenis

Geef je evenement een naam. Zodra je event is aangemaakt, ontvang je direct jouw exclusieve link en QR-code.

Stap 2: Deel de QR-code

Zodra gasten de QR-code hebben gescand, kunnen je gasten direct hun momenten toevoegen aan jouw galerij.

Stap 3: Koester jouw gebeurtenis

Nadat jouw event voorbij is, kan je met één klik alle foto’s en video’s van je galerij downloaden

Inclusief iedere galerij

Klaar om jouw
herinneringen te verzamelen?