Hoe maak ik een QR-code, om foto's of video's te verzamelen

door Jeroen Olaerts

Herinneringen vastleggen en koesteren is essentieel voor speciale momenten zoals bruiloften, verjaardagen en evenementen. Het gebruik van QR-codes maakt het delen van foto’s en video’s super eenvoudig. Met deze stappen leer je stap voor stap hoe je gemakkelijk een QR-code aanmaakt om foto’s en video’s te verzamelen.

Belangrijk: Veel mensen gebruiken tools zoals WhatsApp om foto’s en video’s te verzamelen, wat een praktische oplossing is. Maar bij gebruik van deze tools treedt er kwaliteitsverlies op. Dit kwaliteitsverlies kan oplopen tot wel 50%, wat onomkeerbaar is. Dit is vooral jammer bij gebeurtenissen die misschien maar één keer plaatsvinden en je alleen deze beelden aan overhoudt. Scrol tot onder de foto voor de stappen als kwaliteitsverlies voor jou niet uitmaakt.

Als je de beelden wilt koesteren en in hun originele kwaliteit wilt bewaren, zijn er betere oplossingen beschikbaar, zoals het gebruik van een QR-code galerij.

 

Test gratis de QR-Code Galerij, hiervoor moet je je wel registreren.

Stap 1: Kopieer de uitnodigingslink van de groep

Voor Whatsapp: Kopieer de uitnodigingslink van de groep, zorg dat iedereen die de link gebruikt, wordt toegelaten tot de groep. Klik op ‘Nodig uit voor groep via link’.

Afhankelijk van je versie kan je hier al een QR-code genereren.

Gebruik van een Drive of andere opslag:

Klik op delen, stel in dat iedereen met de link kan bewerken: Hiermee kan iedereen zijn of haar beelden toevoegen.

Controle en Toegang: Door een Drive of Box te gebruiken geef je wel de controle uit handen. Gasten kunnen toevoegen, kopiëren maar ook verwijderen. Daarnaast hebben gasten een account en in de meeste gevallen de app nodig. Wees je ervan bewust dat dit een drempel kan zijn voor gasten om foto’s en video’s toe te voegen.

Stap 2: Plak de link in een QR-code generator

Gebruik een betrouwbare QR-code generator, zoalsThe QR Code Generator’. Plak de uitnodigingslink in de generator.

Stap 3: Download de QR-code en print deze af

Download de gegenereerde QR-code en print deze af. Plaats de QR-code op uitnodigingen, flyers, of projecteer deze op schermen tijdens je evenement.

Stap 4: Verzamel foto's en video's

Gasten kunnen eenvoudig hun foto’s en video’s uploaden door de QR-code te scannen met hun smartphone. De QR-Code verwijst hun door naar de voorziene pagina, groep of drive.

Het maken van een QR-code voor het verzamelen van foto’s en video’s is een efficiënte en gebruiksvriendelijke manier om herinneringen vast te leggen en te delen. Als je jouw foto’s en video’s graag wil koesteren, help je graag verder.

Ontwerp zonder titel (11)

Hallo, ik ben Jeroen Olaerts en ik ben al heel mijn leven gepassioneerd door het verzamelen van herinneringen.

Verloren beelden van favoriete momenten zijn pijnlijk.

We maken zoveel herinneringen, maar ondanks alle smartphones hebben we vaak geen kwaliteitsvolle beelden als deze momenten voorbij zijn.

Met EXID focussen we op het verzamelen en koesteren van herinneringen. Ons doel is om het zo gemakkelijk mogelijk te maken om deze momenten te bewaren. Hierdoor kun je later bijvoorbeeld zonder problemen een grote afdruk maken van een foto.

Gemakkelijk

Eenvoudig foto's en video's uploaden. Snel en moeiteloos, zonder de noodzaak voor ingewikkelde stappen of meerdere apps.

Kwaliteit

De QR-code galerij behoudt de originele kwaliteit van foto's en video's zodat je er later altijd nog mee aan de slag kan.

Veiligheid

Jij hebt de controle over de foto's en video's. Gasten kunnen zich volledig comfortabel voelen bij het delen van hun persoonlijke beelden.

"Simpel en duidelijk
in gebruik"

Met de QR-code galerij hebben we de foto’s en video’s kunnen verzamelen voor een aftermovie. Met één klik alle bestanden kunnen afhalen. Simpel en duidelijk in gebruik.

Kenny

"Echt super makkelijk
en fijn om te zien"

Wat een succes! Zowel het aanmaken van het album waar de foto’s inkomen als de foto’s uploaden gaat enorm makkelijk. Geen app nodig, gewoon rechtstreeks via de browser van je gsm uploaden. Echt super makkelijk en fijn om te zien hoe onze gasten ons feest beleefd hebben.

Karen

"toegankelijk voor iedereen"

Zeer leuke ervaring! Makkelijk en toegankelijk voor iedereen. Leuke momentopnames die makkelijk te downloaden zijn.

Shqipe

Hoe de
QR-code galerij
werkt

Stap 1: Een naam voor jullie gebeurtenis

Geef je evenement een naam. Zodra je event is aangemaakt, ontvang je direct jouw exclusieve link en QR-code.

Stap 2: Deel de QR-code

Zodra gasten de QR-code hebben gescand, kunnen je gasten direct hun momenten toevoegen aan jouw galerij.

Stap 3: Koester jouw gebeurtenis

Nadat jouw event voorbij is, kan je met één klik alle foto’s en video’s van je galerij downloaden

Inclusief iedere galerij

Klaar om jouw
herinneringen te verzamelen?